Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  taal, macht en groepsdynamiek
Wanneer we nadenken en discussiëren over de machtsrelaties in deze wereld dan gaat het al snel over ‘grootmachten’, ‘multinationals’, ‘noord-zuidverhoudingen’, enz. Veel minder zal men geneigd zijn de machtsverhoudingen en machtsdynamiek binnen kleine sociale groepen tot een thema van reflectie te maken. Nochtans gebruikt elke mens dagelijks, bewust of onbewust, verschillende ‘technieken’ en ‘wapens’ om zich te handhaven binnen zijn/haar sociaal milieu. Hoe beter men deze beheerst, hoe beter men zich kan handhaven en hoe sterker de eigen invloed binnen de groep, zodat deze in de voor zich voordeligste richting kan worden geduwd. Indien men het als individu belangrijk vindt om zoveel mogelijk eigen keuzes en afwegingen te maken, kan men zich maar beter bewust zijn van dergelijke machtsprocessen. Deze maand proberen we op dit soort problematiek een klein lichtje te werpen door gedurende drie avonden in te gaan op een aantal methodes en modellen die te maken hebben met het sturen of manipuleren van groepsprocessen.
maandag 29 mei 2006 - 20u15
De axenroos
-  Christine Du Pont (Relatie-Studio)
Werken met de Axenroos is leuk en leerzaam, maar ook confronterend. De Axenroos is een gedragsmodel dat ontwikkeld werd door de Belgische filosoof en psychotherapeut Fernand Cuvelier. In het model wordt menselijk gedrag vertaald naar dierfiguren, waardoor het voor iedereen een herkenbare kapstok is bij het leren herkennen en hanteren van eigen en andermans gedrag en onderliggende emoties.
Deze basisgedragingen, gekoppeld aan een zestal dieren maken het model toegankelijk en visueel aantrekkelijk. Dat biedt een veilig oefenkader, waarmee iedereen op zijn eigen niveau aan de slag kan. Vooral daarin zit de kracht van het model. Het is in feite voor iedere doelgroep bruikbaar. Het bevordert bewustwording in het leren herkennen en hanteren van je eigen gedrag in wisselende situaties.

Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25