Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  (anti?)psychiatrie
maandag 29 januari 2007 - 20u15
De man die zichzelf voor Don Quichot hield - docu
-  Dominique Van Malder (regisseur)
Een rauw poëtische documentaire.
Over een repetitieproces in het Guislain Instituut, een psychiatrische instelling in Gent. Een verstoord domein. Patiënten en non-patiënten repeteren aan 'De man die zichzelf voor Don Quichot hield', een muzikale toneelbewerking rond de komi-tragische dolende ridder met droevig gelaat die de gangbare norm doorbreekt.
Over de zin en onzin van de waan. Een kroniek van mensen die vechten tegen de waanzin en de zin van theater in het leven omarmen als een laatste strohalm in een geesteszieke tijd. Of hoe sommigen hun dagdagelijkse psychotische realiteit bestrijden met een portie fictie.
Over schijn en zijn. Over waarheid en zwaarheid.
Don Quichot als bindmiddel, als enige vriend in eenzaamheid. We zien een Mentaal Dorp veranderen in La Mancha. Het decor is hun harde realiteit. Hun fantasie de ideale schuilplaats en een reddingsboei in een wereld die overloopt van treurnis.
Een ontroerend en beroerend document.
Na de projectie is er een nabespreking samen met regisseur Dominique Van Malder.

Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25