Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  boekenbeurs
zaterdag 10 maart 2007 - 16u30
"Terwijl Europa slaapt..." Statewatch
-  Tony Bunyan, coördinator van Statewatch
Bunyan toont aan dat 'de oorlog tegen het terrorisme' ook in Europa aangewend wordt om de creatie van een dwingende observatiestaat te legitimeren.
Het democratisch deficit dat eigen is aan de Europese politieke structuur maakt het mogelijk dat de reactie van regeringen en staten op terrorisme veel verder gaat dan te pogen dit terrorisme te counteren. Allerlei instanties maken misbruik van de huidige situatie om diverse verstrekkende repressieve maatregelen te nemen. Dit gebeurt door middel van observatie van telecommunicatie en migratie, de ingebruikname van biometrische paspoorten, het aaneenkoppelen van databanken, enz. Op die manier herdefinieert de 'oorlog tegen terrorisme' de politieke cultuur en het democratische leven. Statewatch is een Europees non-profit netwerk van vrijwilligers opgericht in 1991. Kritisch onderzoek naar en berichtgeving over de staat, justitie en binnenlandse zaken, burgerlijke vrijheden, verantwoording en transparantie staan centraal. Elke nieuwe Europese of nationale regelgeving betreffende deze materies wordt door Statewatch onder de loep genomen. Ook de concrete gevolgen van beleid en praktijk van de overheden worden van nabij gevolgd. Statewatch stelt allerlei documentatie ter beschikking zodat mensen zich terdege kunnen informeren en zodoende tot hun eigen conclusies kunnen komen. Op www.statewatch.org vind je linken naar de verschillende observatoria, naar documenten en opiniërende teksten.
i.s.m. Nieuwpoorttheater

(voertaal: Engels)
->  http://www.statewatch.org/

· rode zaal
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25