Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Integratiehysterie?
De manier waarop vandaag over migratie en 'integratie' gesproken en gedacht wordt, weerspiegelt hoe we met onszelf in de knoop liggen. Rechtse rakkers nemen het op voor onderdrukte moslima's. Van de weeromstuit nemen (niet meer zo) progressieven en (al lang niet meer) linksen onder het motto 'het moet eindelijk maar 's gezegd worden' een rechts en culturalistisch discours over. Tegelijk is 'de islam' niet meer uit het nieuws weg te slaan. Om 'de ander' te begrijpen gaan we 'op weg naar Mekka'. Welke mechanismen gaan er schuil achter de mediafascinatie voor 'de islam' en 'de andere'? Welk beleid voeren overheden en met welke bedoelingen? Hoe staan wij tegenover de samenlevingsproblemen, die vandaag als 'integratieproblemen' benoemd worden?
maandag 25 januari 2010 - 20u15
ANNULATIE In naam van het feminisme
-  Nadia Fadil (KUL)
!!! GAAT NIET DOOR !!!
onze excuses.


Wat Nadia precies komt vertellen is voorlopig nog een mysterie, maar deze dame heeft genoeg in haar mars om er een boeiende avond van te maken.
Nadia Fadil doet onderzoek aan het Leuvense Centrum voor Sociologisch Onderzoek naar de religieuze en niet-religieuze beleving van Belgisch-Maghrebijnen. Ze schreef ook mee aan het boek 'Een leeuw in een kooi'.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25