Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Kraak, antikraak en huisvesting
Enkele maanden geleden stemde de Gentse gemeenteraad in met een nieuw proactief antikraakbeleid. Antikraakbedrijven als Lancelot, Camelot of Entrakt zullen binnenkort het leegstaande patrimonium van de stad, het OCMW en het Stadsontwikkelingsbedrijf beschermen tegen ongewenste bezoekers. Antikraak waaide over uit Nederland en wordt gepromoot als een jong, flexibel en cool woonavontuur. Antikraak staat mensen toe om leegstaande gebouwen tijdelijk en voor een lage prijs te bewonen, tot de panden een nieuwe bestemming krijgen. Het lijkt een win-winsituatie: de eigenaar blijft gevrijwaard van krakers en mensen kunnen goedkoop wonen. Tijdens deze vijfdelige Infomania-reeks willen we uitspitten wat de ideologische fundamenten zijn van antikraak en, belangrijker nog, wat de sociale gevolgen zijn voor de armste en meest kwetsbare groepen in onze stad. Is antikraak de richting die we uit willen met het woonbeleid van onze stad? Of zijn er meer creatieve en sociale alternatieven?
maandag 18 oktober 2010 - 20u15
Anti-antikraak: strategieën en tactieken
Deze Infomania willen we (nog meer dan anders) wijden aan actie en verzet. We gaan na op welke manier we ons, zowel juridisch als politiek, kunnen verzetten tegen het “proactieve antikraakbeleid” van de Stad Gent. We laten een aantal actiegroepen aan het woord en maken eveneens een juridische analyse van een antikraak-gebruiksovereenkomst.

Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25