Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  gender, queer and trouble
maandag 16 mei 2011 - 20u15
Heteronormativiteit, seks werk en migratie
-  Maarten Loopmans
Heteronormativiteit is een concept uit de queer theorie om ons normen en waarden-patroon in verband met genderrelaties in vraag te stellen. Heteronormativiteit is een invloedrijk denkpatroon dat uitgaat van een binair genderpatroon (man vs. Vrouw) en heteroseksualiteit binnen een vaste relatie. Het veronderstelt dat een hele reeks rolpatronen van nature toe kunnen worden geschreven aan mannen, dan wel vrouwen. Prostitutie heeft in het heteronormatieve denken de status van afwijkend seksueel gedrag, waaraan een boel specifieke veronderstellingen worden gekoppeld met betrekking tot de positie van de betrokken genders.
Maarten Loopmans (Universiteit van Antwerpen) bekijkt met een heterokritische blik het discours over sex trafficking en analyseert de impact van heteronormativiteit op de aanpak van prostitutie enerzijds, en migratie anderzijds.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25