Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Alternatieve Boekenbeurs
Niet in het Assez maar in de Centrale, Kraankinderstraat 2 te Gent. Op 10 maart
zaterdag 10 maart 2012 - 13u
Voorstelling nieuw anarchistisch tijdschrift
Het anarchisme kent een lange traditie van pamfletten, vlugschriften, kranten en tijdschriften. Vele scherpe en minder scherpe pennen hebben zich reeds voor de anarchistische zaak ingezet, de ene keer in een slordige en kortstondige publicatie, de andere keer in een zeldzame mijlpaal waarrond een beweging vorm kreeg. Sommige obscure blaadjes zijn een zeldzaam verzamelobject geworden, van andere wordt je jaren na het verschijnen van een laatste nummer nog met exemplaren rond je oren geslagen. Als er zoveel anarchismen zijn als er anarchisten zijn, dan zijn er even veel manieren waarop dit in een tijdschrift weerslag kan vinden.
Eén manier is de onze. Je leest het goed: een nieuwe poging staat in de steigers en we lichten graag onze plannen toe. Het eerste nummer van ons zesmaandelijkse tijdschrift verschijnt in mei. Het is dus nog "work in progress". We vertellen je graag over onze plannen. Welke leemte willen we vullen? Met welke andere tijdschriften willen we ons meten of welk pad willen we net niet op gaan? We leggen uit vanuit welke nood we willen vertrekken en hoe we plannen te werk te gaan. Vervolgens nodigen we jullie uit met ons na te denken over de inhoud en de vorm van dit toekomstige tijdschrift. Misschien gaat het wel kriebelen om ook de pen ter hand te nemen?

Een lezing op de Alternatieve Boekenbeurs in de Centrale te Gent. Voor meer info kan je terecht op www.aboekenbeurs.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25