Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Alternatieve Boekenbeurs
Niet in het Assez maar in de Centrale, Kraankinderstraat 2 te Gent. Op 10 maart
zaterdag 10 maart 2012 - 15u
Discussie 'kraken in Gent'
Kraken in Gent wordt steeds moeilijker. Waar de stad tot voor enkele jaren terug kraakpanden binnen zekere grenzen tolereerde, worden kraakpanden nu vaak ontruimd nog voor krakers goed en wel gesetteld zijn. De stad schakelt antikraakbedrijven in om leegstaande panden te laten bewaken. Van een sociaal woonbeleid is intussen nog steeds geen sprake, steeds meer mensen zitten in precaire woonsituaties, terwijl leegstand welig tiert.
Krakers gaan heel verschillend met die context om. Veel factoren spelen daarin een rol: hoe kwam het collectief tot stand? Wat is de relatie met de eigenaar en de buurt? Welke tactieken gebruiken de bewoners tegen repressie?
Lisa, die de afgelopen jaren actief was in de Gentse kraakbeweging, probeert de pro's en contra's van de verschillende mogelijkheden op een rijtje te zetten, als inleiding op de discussie: hoe zit dat met die antikraakbedrijven? Hoe weren we ons tegen het anti-kraakbeleid van de stad? Hoe maken we de kraakbeweging sterker? Hoe kunnen krakers mee een antwoord bieden op de wooncrisis?

Een lezing op de Alternatieve Boekenbeurs in de Centrale te Gent. Voor meer info kan je terecht op www.aboekenbeurs.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25