Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Alternatieve Boekenbeurs
Niet in het Assez maar in de Centrale, Kraankinderstraat 2 te Gent. Op 10 maart
zaterdag 10 maart 2012 - 16u
De rol van revolutionaire nuchterheid
-  Fade X en Atalanta
De kritiek van revolutionairen op drugs en genotsmiddelen kent een lange traditie. We maken een reis doorheen de geschiedenis: van Domela Nieuwenhuis via de Bonnot-gang, langsheen de opkomst van straight-edge binnen de anarcho-punk scene in de jaren '80, tot de Zapatistas, en meer. Welke ideeën bepaalden deze keuze en hoe vertaalden ze die naar de praktijk? Is het een louter individuele of een politieke keuze? Worden een resem dogma's of verboden ingeluid? Creëren we een subcultuur waarin we veilig en vrij zijn van de heersende cultuur? Of proberen we juist zo open mogelijk te zijn naar iedereen, om ideeën aan te reiken en mensen aan het denken te zetten?
Fade X en Atalanta formuleren antwoorden hierop vanuit een hedendaags tijdskader. Daarna is er ruimte voor discussie waarbij we zeer benieuwd zijn naar jouw mening!

Een lezing op de Alternatieve Boekenbeurs in de Centrale te Gent. Voor meer info kan je terecht op www.aboekenbeurs.be
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25