Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Fade X: invloed van genotsmiddelen op de samenleving
Fade X is een collectief dat wil nadenken en discussiëren over het gebruik en de invloed van genotsmiddelen op de samenleving en onze beweging. Te vaak stompen ze geëngageerde zielen af of immobiliseren ze onze acties. Op welke manier kunnen ze ons tot slaaf maken en hoe kunnen we dat tegengaan?
dinsdag 08 mei 2012 - 20u15
Discussie: De invloed van drugs op de beweging en de maatschappi
Drugs, vooral dan alcohol en weed, zijn wijdverspreid in de anarchistische beweging. Waarom gebruiken mensen drugs? Mensen zien dit vaak als middel om even weg te vluchten van deze maatschappij, dit systeem waar we een hekel aan hebben. Welke invloed heeft dat op de beweging? Houdt dat ons niet soms tegen om tegen onderdrukking te vechten, initiatieven uit de grond te stampen? Alcohol is vaak een aanleiding voor gewelddadig, seksistisch of dwaas gedrag, weed veroorzaakt wel eens paranoia of tamheid.

Welke rol hebben basisbehoeften, verlangens, genotsmiddelen? Welke invloed op

elkaar? Genotsmiddelen triggeren natuurlijke mechanismen waardoor je deze zelf niet meer natuurlijkerwijs kan uitvoeren. We bekijken drugs in de brede zin, niet enkel als een substantie. Hoe kunnen we ons hiervan losmaken, zowel als beweging als individueel? Wat is verslaving, hoe werkt het? Drugs gebruiken is vaak een begrijpbare reactie op deze zieke wereld. Hoe kunnen we op een gezondere manier proberen overleven en leven in deze wereld?
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25