Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Wooncrisis
Infomania buigt zich over de wooncrisis. Wat is de impact van stadsvernieuwingsprojecten? Welk huisvestingsbeleid wordt vandaag gevoerd? En hoe voeren we actie en campagne voor het recht op wonen?
maandag 25 november 2013 - 20u15
Huisvestingsbeleid doorgelicht
-  Pascal De Decker
"We maken van Gent een thuis waar alle Gentenaars een betaalbare en kwalitatieve woning vinden in een fijne omgeving om te leven en zich te ontspannen", staat in het bestuursakkoord van het Gentse stadsbestuur. De realiteit staat daar helaas nog ver af. Een huis kopen is voor veel mensen een verre droom, huurprijzen blijven stijgen. Veel mensen moeten het stellen met woningen in erbarmelijke staat of moeten jaren wachten op een sociale woning. Elke winter slapen mensen op straat.
Pascal De Decker (socioloog en planoloog, docent aan de Hogeschool Gent en Sint Lucas Hogeschool) licht het huisvestingsbeleid van het Gentse stadsbestuur door: wat is de strategie achter het huidige beleid? Aan welke groepen komt dit beleid ten goede en wie valt uit de boot? Wat kunnen lokale overheden meer doen om het recht op wonen te realiseren? Welke rol kunnen het middenveld en actiegroepen spelen?
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25