Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Wooncrisis
Infomania buigt zich over de wooncrisis. Wat is de impact van stadsvernieuwingsprojecten? Welk huisvestingsbeleid wordt vandaag gevoerd? En hoe voeren we actie en campagne voor het recht op wonen?
maandag 02 december 2013 - 20u15
Sociale huisvesting
-  Patrice De Meyer
De private woningmarkt wordt steeds duurder. Voor lage inkomens is de sociale huurmarkt vaak de enige oplossing om nog betaalbaar te kunnen wonen.
Gent staat met 12,9 % sociale woningen aan de top in België voor wat betreft het aantal sociale woningen. Toch blijft de wachtlijst groot, met ca. 9000 kandidaat-huurders. Projecten voor zware renovaties en afbraak (bv. Rabottorens), waarbij huurders moeten gemuteerd worden, zijn hierbij niet opgenomen. Bovendien heeft Gent een hoog leegstandcijfer (10,4 %).
Patrice De Meyer (Samenlevingsopbouw Gent) ondersteunt het Gents Netwerk van Sociale Huurders. Zij licht toe in hoeverre sociaal wonen op dit moment nog een accuraat antwoord biedt op de woonnoden van mensen met een laag inkomen. Verder overloopt ze het over enkele knelpunten in zowel het Vlaamse als het Gentse sociale huisvestingsbeleid.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25