Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Alternatieve Boekenbeurs 2014
Alternatieve Boekenbeurs Gent op zaterdag 12 april in de Centrale, Kraankinderstraat 2 te Gent.
zaterdag 12 april 2014 - 11u
Sans-papiers in Calais (No Border Netwerk)
Calais, een stad van armoede, een poort naar Engeland, een plaats waar mensen doorrijden zonder nadenken, een plaats waar mensen vastzitten en waar anderen niet over willen nadenken.
Calais is een plaats waar talloze mensen die gevlucht zijn tegen wil en dank stranden, op zoek naar een beter leven. Zonder papieren, en bijgevolg dus ook zonder rechten volgens zij die er de plak zwaaien.
In 2009 vond in Calais een No Border Camp plaats. Sindsdien is er een permanente aanwezigheid van No Border activisten in Calais.
No Border Netwerk is een netwerk van antiracistische groepen die samenwerken tegen de uitsluiting en criminalisering van migranten en die strijden voor vrijheid van migratie. In deze presentatie leggen we uit wat de ideeën erachter zijn en wat dat in praktijk inhoudt. Verder hebben we het over het dagelijks leven van migranten in Calais, de gebeurtenissen van de afgelopen tijd en wat er gedaan kan worden om hen te helpen.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25