Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Alternatieve Boekenbeurs 2015
De 14de editie van de Alternatieve Boekenbeurs, in De Centrale, Kraankindersstraat 2, Gent
zaterdag 18 april 2015 - 13u00
Linux atelier
Heb je ook jouw bedenkingen bij kapitalistische reuzen zoals Microsoft/Windows en Mactintosh/Apple? Het gevoel knaagt dat je bijdraagt aan hun monopolies en macht. Daarboven zijn hun systemen, zoals Windows XP, niet de meest veilige. Er is een alternatief, gratis software ontwikkelt voor en door gebruikers. Vandaag helpen we jou de stap naar Linux te zetten.
Om 13.00 beginnen we met een algemene infosessie over Linux. Wat is het, waar komt het vandaan, waarom wil je het op je computer, en hoe kan je het uitproberen?
Vanaf 14.00 staan enkele experts ter uwer beschikking om eindelijk het gebruiksvriendelijke besturingsprogramma van Linux, Mint genaamd, te installeren op jouw computer. Neem dus je laptop mee! Of een oude laptop die je niet meer gebruikt! Maak dan zeker een back-up van al je bestanden. Ben je benieuwd maar lijkt de stap je nog iets te groot. Dan zijn er USBs of live CDs met Linux ter beschikking. Zo kan je op je gemak Linux uit proberen zonder jouw geliefde Mircosoft vaarwel te zeggen. Je kan zelfs Linux en Windows/Apple op één computer hebben. Vandaag hebben we geen tijd om deze installatie te doen, maar vraag zeker om uitleg of hulp.
Om 17.00 geven we een infosessie over computerbeveiliging, want ook hier maakt Linux het verschil.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25