Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Alternatieve Boekenbeurs 2016
zaterdag 26 maart 2016 - 17u00
"Keep it in the ground" - klimaatactivisme
De klimaattop in Parijs zal de klimaatverandering niet tegenhouden. Wat dan wel? Overal komen mensen in actie om fosiele brandstoffen te laten waar ze zitten: in de grond. Vaak met grootschalige acties van burgerlijke ongehoorzaamheid. In augustus 2015 gingen meer dan duizend mensen de open koolmijnen in het Rijnland (Duitsland) in om de mijnbouw te stoppen. Dit jaar komen ze naar Lausitz, bij Berlijn, waar mensen al jaren strijden tegen mijnbouw en de gedwongen verhuizingen die daarmee gepaard gaan.
Activisten spreken over het komende actiekamp en over klimaatactivisme. Welke rol spelen fossiele brandstoffen in de energiepolitiek van vandaag? Waarom blijven die beter in de grond? Wat zijn de perspectieven voor de klimaatbeweging na de klimaattop van Parijs en wat is de rol van directe actie?
[In het kader van de Alternatieve Boekenbeurs, vanaf 10u in De Centrale, Kraankindersstraat 2, Gent.]
->  http://www.ende-gelaende.org/
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25