Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Alternatieve Boekenbeurs 2016
zaterdag 26 maart 2016 - 13u00
Anarchisten in Griekenland vandaag (ENG)
Sinds 2010 gaat het nieuws uit Griekenland steevast over overheidsschuld, economische depressie, besparingsmaatregelen, politieke instabiliteit, sociale crisis.
Welke realiteit schuilt er achter de cijfers, grafieken en media clichés? Hoe staat de samenleving ervoor na zes jaar crisis en hoe is daardoor het politieke landschap veranderd? En, voor activisten de belangrijkste vraag: waar staat het met de strijden tegen de huidige politieke situatie?
We gaan in op deze vragen, maar focussen vooral op de anarchistische beweging en haar reactie op het politieke beleid van de laatste jaren. Dat Syriza aan de macht kwam betekent voor de anarchistische beweging een keerpunt. In een politieke context waar de linkse regering probeert om delen van de sociale bewegingen te integreren en te controleren, treedt de anarchistische beweging naar voren als consistente stem van de sociale belangen van de onderdrukten.
->  http://www.spin.be/aboekenbeurs
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25