Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Hedendaagse Politieke Denkers
Infomania werkt aan uw achtergrond door in de loopgraven van de vorige en de huidige eeuw onverstoorbaar naar politieke denkers van vandaag te zoeken. Wapen u voor morgen en wees gewaarschuwd: deze reeks neemt u mee naar deze wereld.
maandag 08 januari 2007 - 20u15
De politieke filosofie van Giorgio Agamben
-  Rudi Laermans (socioloog - KUL)
Samen met Slavoj Zizek en Alain Badiou is de Italiaanse filosoof, jurist en filoloog Giorgio Agamben een van de belangrijkste radicaal-linkse denkers van de voorbije jaren. Agambens oeuvre is erg veelzijdig en omvat onder meer publicaties over het werk van Walter Benjamin, over taalfilosofie, kunsttheorie en Italiaanse poëzie. In zijn presentatie staat Rudi Laermans vooral stil bij Agambens politieke filosofie, in het bijzonder bij de voorlopig onvoltooide reeks van geschriften gewijd aan de figuur van de 'Homo Sacer' (of 'Heilige Mens'). Daarin probeert Agamben zowel vanuit historisch als politiek-filosofisch oogpunt de relaties te verhelderen tussen de zogenaamde uitzonderingstoestand (de wet die in tijd van oorlog of opstand de wet tijdelijk opschort), het kamp ('Auschwitz' als waarheid van de moderne biopolitiek) en het messiaanse moment van revolte. Agambens werk suggereert dat Guantanamo Bay niet een marginaal verschijnsel, maar een onontkoombaar vluchtpunt van de huidige politieke conditie is.

Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25