Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Hedendaagse Politieke Denkers
Infomania werkt aan uw achtergrond door in de loopgraven van de vorige en de huidige eeuw onverstoorbaar naar politieke denkers van vandaag te zoeken. Wapen u voor morgen en wees gewaarschuwd: deze reeks neemt u mee naar deze wereld.
maandag 18 december 2006 - 20u15
Het politieke denken van Leo Apostel
-  Wim Christiaens (filosoof - UGent)
Als filosoof en logicus was Leo Apostel tegelijk een monument en een buitenbeentje. De manier waarop zijn 'denksystemen' tot stand kwamen zijn niet bepaald conventioneel te noemen. Gedurende het laatste deel van zijn leven richtte hij een centrum voor interdisciplinair onderzoek op, wat zijn antwoord was op de tendens van (over-)specialisatie op het wetenschappelijke terrein. Deze aspecten van zijn denken kunnen vandaag nog altijd op de nodige academische actualisering rekenen. Wat minder aandacht krijgt is zijn politieke denken, zijn uitgesproken pleidooi voor het anarchisme. Nochtans staat het ene niet echt los van het andere. Wim Christiaens legt uit.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25