Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/htdocs/anarchie/public/infomania/infomania_connect.php on line 3
Infomania Lezing


· Programma
· Startpagina

THEMA:  Hedendaagse Politieke Denkers
Infomania werkt aan uw achtergrond door in de loopgraven van de vorige en de huidige eeuw onverstoorbaar naar politieke denkers van vandaag te zoeken. Wapen u voor morgen en wees gewaarschuwd: deze reeks neemt u mee naar deze wereld.
maandag 19 maart 2012 - 20u15
Gilles Deleuze
-  Marc De Kesel, Hogeschool Gent, Radboud Universiteit Nijmegen
Gilles Deleuze is één van de meest invloedrijke Franse denkers van de
afgelopen eeuw. Hij zorgde voor een vernieuwde belangstelling in Nietzsche en brak een lans voor een nieuwe opvatting over de rol van de filosofie in het algemeen. Samen met psycho-analyticus Félix Guattari schreef hij 'Capitalisme et schizophrénie'. Daarin nemen ze de ideeën van Jacques Lacan kritisch onder de loupe, schetsen ze de contouren van een nieuwe, 'nomadische' subjectiviteit en onderzoeken ze het functioneren van de hedendaagse staatsmacht. Het denken van Deleuze werkt door in kunstfilosofie, literatuur- en mediastudies, theorieën over globalisering, recente stromingen in het anarchisme, en ver daarbuiten.
Programma
Kies een thema om het programma te doorbladeren.

Infomania · Sparrestraat 1a, 9000 Gent · Tel: 09/227.18.25